Spannend, die zoektocht naar je eigen leiderschap

Spannend, die zoektocht naar je eigen leiderschap

Spannend, die zoektocht naar je eigen leiderschap

Vorig jaar rond deze tijd ontving je een mail met de vraag of je een enquête in wilde vullen voor de onlinetraining voor leiders die ik aan het ontwikkelen ben. Heel blij was ik met de input en gestaag ging ik aan de slag.
We zijn een jaar verder.

Groot verlangen om van betekenis te zijn

Wat kan het moeilijk zijn om iets van de grond af aan op te bouwen. Ruim vijf jaar loop ik met het verlangen rond om meer leiders en managers te willen bereiken, omdat alles in mij zegt dat systemische vaardigheden en kennis hen zal verrijken in hun leiderschap.
Vorig jaar kocht ik een training die mij zou helpen om online te gaan met een programma voor leiders die hun leiderschapsvaardigheden willen uitbreiden met het systemische gedachtegoed.
De planning was dat die binnen een halfjaar online zou gaan.

Als wilskracht en gevoel met elkaar botsen

Begonnen met een enquête, kennis opgedaan over ‘de achterkant’ van een onlineleeromgeving, video’s leren maken, een eigen wijze ontdekken om het programma op de markt te zetten, etc. etc. Verder natuurlijk ook bezig geweest met de inhoud van het programma; een blauwdruk maken, modules bedenken, theorie uitschrijven, etc. etc.
Mijn harde werken resulteerde niet in de vooruitgang die ik wenste.
Mijn onderbuik zei steeds: ”wat is dit aanmatigend, wat jij nu aan het zenden bent”.
Het ‘tante zuster uit de Tropen’ gedrag, herken ik gelukkig oh zo goed. Het is mijn valkuil.

Hoe focus en geduld helpen

Ik liep vast en heb het een tijd laten rusten. In die luwte ontstonden nieuwe ideeën.
Uiteindelijk heb ik zestig bladzijden uitgewerkt van interviews met leiders en managers uit verschillende organisaties en instellingen. Wat speelt er in de praktijk, waar loopt men op vast, kloppen aannames die ik heb, is de systemische invalshoek een antwoord op de problemen die er spelen. Is een onlineprogramma in combinatie met offline, een interessant aanbod?
De acht geïnterviewden bevestigden: “Ja, dat zou zeker bijdragen en ja, dat is een interessant aanbod, ook in-company.“

De basis ontdekken en erin ‘staan’

De volgende fase brak aan. Met alles wat ik nu wist, moet het gaan lukken!
Er kwam een blauwdruk waar ik tevreden over was. En toch…… ik miste iets. In de uitwerking was het alsof ik steeds weer moest beginnen met ontwikkelen en uitzoeken.
Ik ontdekte dat er te weinig basis was en miste het concrete antwoord op de vragen:

Waarom doe ik dit? Wat is mijn innerlijke drijfveer om dit te willen?

Ik werd me bewust van mijn schroom om de antwoorden op die vragen in de wereld te zetten. Erin te ‘staan’. Bang voor het oordeel wat de ander ervan zal vinden.
Waar ik mijn coachees toe uitdaag, lukte mijzelf in deze context niet.

Mijn basis

IK HOU VAN MENSEN, dát is waarom ik dit werk doe.
Ik zie dat er zoveel meer potentieel aangeboord kan worden als de menselijke kant meer gekend en gewaardeerd wordt. Leiders zijn belangrijke verbindende schakels om dat potentieel bij zichzelf en bij anderen vrij te maken.
Waar ik blij van word is dat dit uitéindelijk ten goede komt aan de kwaliteit van de dienst, waardoor de menselijke maat zich als vanzelf als een olievlek verspreidt. Mensen voelen zich gezien en gewaardeerd en hebben het gevoel erbij te horen.
Kijk hier als je nieuwsgierig bent naar de presentatie

Flow

Ik maakte een presentatie waarin ik mijn waarom en mijn visie op leiderschap in beeld en woord verhelderde. Kreeg daarna uit het niets de naam voor het onlineprogramma:

ONGEKEND VERTROUWEN IN LEIDERSCHAP

Dat vertrouwen heb ik ervaren, afgelopen jaar, in de eerste fase van de ontwikkeling. Elke keer als ik dacht: “waarom doe ik dit in godsnaam, het kost me bakken energie”, voelde ik het verlangen dat ik al 5 jaar heb.
Dat vertrouwen heeft geleid naar de basis voor het onlineprogramma én naar de titel.

En nu ga ik als de wiedeweerga aan de slag met de volgende stappen.

Volgende blog een systemische blik op het ‘tante zuster uit de Tropen’ gedrag (m/v) in relatie tot leiderschap.

Heb je vragen of wil je meer info?
06-50941500 of
maritha@hetnieuwenu.nl 

 

 

Ja, houd me op de hoogte van activiteiten van
Het Nieuwe Nu!

Het Nieuwe Nu draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches