Maritha van Osch

Maritha van Osch

Wens wordt werkelijkheid

In 2007, even voor ik vijftig werd, maakte ik een reis in de Himalaya. Een wens werd toen werkelijkheid; ik wilde graag een tijd alleen ergens verblijven om mezelf tegen te komen, los van mijn vertrouwde omgeving. Ik nam de tijd om dit te ontdekken. Niet door actief op zoek te gaan, nee ik vertrouwde erop dat er voor mijn vijftigste iets voorbij zou komen. En, dat gebeurde ook!

Mijn supervisor belde me terwijl hij aan het wandelen was met een groep ter voorbereiding van een grote wandelreis. Alles in mij zei: “Dit ga ik ook doen.“
In die wandeltocht heb ik gevoeld wat angst met je doet. Fysiek en conditioneel was ik de zwakste van de groep. Ik dacht dat ik de top van de Thorung La Pas op 5.416 meter niet zou bereiken. Die angst verlamde mijn benen, ik kon geen stap meer verzetten. Kaji, de Nepalese gids, hielp me door – heel eenvoudig – voor mij uit te lopen. Stapje voor stapje in het hier en nu voelde ik het vertrouwen terugkomen.

Nepal 487

Deze ervaring heeft me enorm veel geleerd

Dat een verlangen werkelijkheid wordt en dat antwoorden naar je toekomen als je in stilte en mildheid daarvoor open durft te staan.
Dat angst verlamd en de weg naar de top – ook symbolisch – blokkeert.
Dat er in het hier en nu, een groot potentieel huist waar we ons onuitputtelijk door kunnen laten voeden.
Dat luisteren naar je innerlijke stem de beste raadgever is om te ontdekken wie je werkelijk bent en hoe jij van betekenis bent voor anderen.

En toen…..

Ik had na mijn reis de moed om naar mijn hart te luisteren en mijn baan als leidinggevende op te zeggen. Na 24 jaar met de voeten in de klei te hebben gestaan als uitvoerende, projectleider en leidinggevende in het sociale werk, startte ik vol vertrouwen een nieuw avontuur met mijn eigen bureau voor coaching.
In de acht jaar die nu achter me liggen heb ik als coach en ondernemer ontdekt wat niet meer bij me past, geëxperimenteerd met nieuwe vormen, gestudeerd om nog meer kennis op te doen en de rust genomen om te ontdekken waar het voor mij werkelijk omgaat.

Betekenisgeving

De energie die ik voel bij het in de wereld zetten van het Nieuwe Nu helpt mij erop te vertrouwen dat dit mijn weg is. Mijn betekenis die ik geef aan een omgeving waarin we elkaar voeden en gevoed worden door ontmoeting en verbondenheid. Met jezelf, met elkaar en door de natuur.

Managers en leiders die verbinden

Ik ben gefascineerd door de rol en de plek van het management. Uit ervaring weet ik dat dit dé verbindende plek is in een organisatie.
In de missie van Het Nieuwe Nu is deze fascinatie als volgt vertaald:
Leiders, managers en professionals zodanig faciliteren dat zij met hun (innerlijk) leiderschap bruggen bouwen tussen het oude en het nieuwe, tussen beleid en werkvloer. Dat zij mede-creators zijn van een omgeving waarin passie en creativiteit weer vol kan stromen.
Een bron van vernieuwing en voedende energie.

Ja, houd me op de hoogte van activiteiten van
Het Nieuwe Nu!

Het Nieuwe Nu draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches